Tungo vakantie vergelijker

Vakantie aanbieding van de week

Aparthotel Kos

Aparthotel Kos

Meer informatie
 
App. Angela

App. Angela

Meer informatie
 
App. Kosta Palace

App. Kosta Palace

Meer informatie
 

Vakantie Griekenland

Griekenland is een uitstekend land om te genieten van een fijne zonvakantie.
De vele Griekse eilanden en het vaste land hebben een grote aantrekkingkracht op vakantiegangers die houden van lekkere luieren in de zon of van het bezichtigen van de vele vondsten uit de oudheid.
Griekenland bestaat uit honderden eilandjes die vooral gelegen zijn in de Egeische Zee die ligt tussen Griekenland en Turkije.Ten westen van Griekenland liggen de Ionische eilanden.

De gehele kustlijn van Griekenland beslaat ongeveer 16000 kilometer en is bijzonder fraai door zijn vele inhammen,kleine baaitjes en mooie zandstranden met zijn duinen.
Veel van deze stranden zijn voorzien van een blauwe vlag wat inhoud dat het schone en goedgekeurde stranden zijn.Het heldere blauwe water nodigt uit voor een heerlijke frisse duik om even lekker af te koelen van de zon die vele maanden per jaar in Griekenland schijnt.Al met al voldoende redene om een fijne vakantie Griekenland te boeken.

Er zijn teveel Griekse eilanden om ze allemaal te benoemen,vele van deze zijn ook niet geschikt voor een vakantie.
De meest bekende eilanden zijn:

Kreta
Dit eiland is een van de grootste Griekse eilanden met als bekendste plaats Chersonisos,vooral de jongere vakantiegangers gaan naar deze populaire plaats om te feesten en overdag te genieten van de zon.Stalis en Malia zijn plaatsen die in de buurt van Chersonisos liggen en beschikken over mooie lange en brede zandstranden dus ideaal voor het vieren van een zonvakantie.Verder zijn Rethymnon,Agios Nikolaos en de hoofdstad Heraklion met zijn luchthaven de meest populaire badplaatsen.Kreta is uitermate geschikt voor het maken van mooie boottochten ondermeer een excursie naar het vroegere lepra-eiland Spinalonga of het romantische vulkaaneiland Santaroni behoren tot de mogelijhkheid. Als u toch op Kreta bent vergeet dan vooral niet de mooie en kilometers lange Samariakloof te lopen en te genieten van je goedkope vakantie kreta.

 
Rhodos
Rhodosstad is de hoofdstad van dit Griekse eiland,de stad heeft gezellige smalle straatjes en leuke pleintjes.